روش دوم کوره های سنتی ذوب سرب:
این کوره ها اگرچه بسیار قدیمی اما راندمان نسبتا خوبی جهت ذوب باتری فرسوده دارند.بعد از کراش باتری فرسوده و جداسازی پلاستیک و آب باتری،محتویات صفحات سربی را داخل کوره ها می ریزند.
در این کور ه ها اگرچه هم از آنتراسیت و هم کک برای احیا استفاده می کنند اما معمولا کک راندمان ذوب بالاتری دارد و لذا اکثرا از کک برای احیا استفاده می کنند.
میزان کربن کک بایستی بالای 60 درصد باشد و کک حدود 70 درصد کربن هم از لحاظ قیمتی و هم از نظر راندمان بهترین افزودنی جهت احیا می باشدهمچنین سایر عوامل مانند هزینه حمل،میزان رطوبت،دسترسی مناسب و پایداری مواد خریداری شده بسیار حائز اهمیت می باشد و می تواند در خرید بهتر و مناسب تر مدنظر قرار گیرند.
برای ذوب سرباره یا شلاکه سرب از زغال سنگ استفاده می شود یا کک؟
معمولا سرباره ها و ضایعات سرب به دلیل آنکه قبلا ذوب شده اند و سرب از ترکیبات و کانی های اولیه جدا شده لذا شرایط مناسب تری نسبت به خاک و کنسانتره سرب دارند و به همین دلیل با کمترین انرژی مصرفی و کمک ذوب می توان سرب موجود در سرباره را استحصال نمود.
لذا با توجه به اینکه ارزش سرب محتوی در این ضایعات زیاد نیست لذا نیاز به استفاده کک و آنتراسیت نمی باشد.
بهترین احیا کننده برای ترکیبات سرباره استفاده از زغال سنگ با کک حداقل کربن 45 الی 55 درصد می باشد که هم کربن مناسبی دارد و هم از نظر قیمتی مقرون به صرفه برای خرید و استفاده می باشد
البته توجه به این نکته حائز اهمیت است که هر کوره شرایط عملکردی مختص خود را دارد و با توجه به ارزش حرارتی مشعل،نحوه نصب آن ،مقدار شارژ درون کوره و مدت زمان ذوب به شرط ثابت ماندن سایر پارامترها ،راندمان ذوب نیز متفاوت می باشد.
بدون دیدگاه